Novosti
26.6.2020. 0:39:35

Prva punionica za električna vozila u Općini Vižinada

Prva punionica za električna vozila u Općini Vižinada Danas, 24. lipnja, obilježeno je postavljanje prve HEP-ove punionice za električna vozila u Vižinadi, koja se nalazi uz glavnu prometnicu u blizini općinske zgrade.

Nova ELEN punionica postavljena je u sklopu projekta bigEVdata, sufinanciranog sredstvima Europske unije. Punionica omogućuju istovremeno punjenje dvaju vozila te posjeduju sva tri standardizirana priključka kako bi ih mogli koristiti svi dostupni, ali i budući tipovi električnih vozila na tržištu.

24.6.2020. 0:43:53

Priopćenje uz pojavu koronavirusa u Vižinadi

Drage sugrađanke i sugrađani,

Kao što znate na području naše općine zabilježen je prvi slučaj zaraze korona virusom, a radi se o turistu koji je boravio u privatnom smještaju u Vižinadi. Nadležna epidemiološka služba i lokalni stožer civilne zaštite odradili su sve potrebne mjere sukladno protokolu Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, te se zaražena osoba, kao i osobe u njenom bliskom kontaktu, od danas ne nalaze više na području naše općine, pa tako i na području naše države. Stoga, nema nikakvog razloga za zabrinutost ili strah, ali se ipak moramo svi skupa pridržavati preporuka epidemiologa o fizičkoj distanci i osobnoj zaštiti kako bismo zaštitili prvenstveno svoje zdravlje, a potom i zdravlje osoba u našoj blizini.

19.6.2020. 6:04:40

Zbog epidemije smanjene donacije organizacijama civilnog društva

Situacija s epidemijom COVID-19 nametnula je okolnosti koje su primorale Općinu Vižinada da iznimno racionalno postupa s proračunskim novcem. Posljedica ove racionalizacije bila je i drugačija preraspodjela donacija organizacijama civilnog društva.

19.6.2020. 4:28:24

VAŽNA OBAVIJEST VINOGRADARIMA!

VAŽNA  OBAVIJEST VINOGRADARIMA! Sukladno Naredbi o poduzimanju mjera za sprečavanje širenja i suzbijanje zlatne žutice vinove loze ( NN 48/2018 ), krajem ovog ili početkom idućeg tjedna, potrebno je izvršiti prvo tretiranje ličinki američkog cvrčka ( Scaphoideus titanus), prenositelja ( vektora) zlatne žutice vinove loze( Grapevine flavescens doree) u demarkiranom području. Nakon 2-3 tjedno potrebno je isto ponoviti.

8.6.2020. 23:02:23

OBAVIJEST

STANICA ZA TEHNIČKI PREGLED VOZILA POREČ ĆE DANA 13. 06. 2020. U VREMENU OD 07,30 DO 14,00 SATI OBAVLJATI TEHNIČKI PREGLED TRAKTORA I TRAKTORSKIH PRIKOLICA NA PARKIRALIŠTU KOD DOMA KULTURE.

1.6.2020. 3:06:29

U Vižinadi obilježen Dan državnosti

Dana 29. svibnja  2020. godine povodom Dana državnosti Republike Hrvatske, položen je vijenac i zapaljene su svijeće kod središnjeg križa na grobljima Božje polje i Sveti Vital u spomen poginulim i nestalim braniteljima Domovinskog rata.

27.5.2020. 5:15:33

OBAVIJEST

OBAVIJEST Obavještavamo stanovnike da će stručnjaci Geodetskog zavoda Rijeka d.o.o. u svibnju 2020. godine započeti obavljati terensku izmjeru tijekom koje će prikupljati podatke o građevinskim objektima u dijelu Općine Vižinada-Visinada (naselja Vižinada-Visinada, Ferenci i Mekiši kod Vižinade). Izmjera kuća će se koristiti za usporedbu s postojećim evidencijama o prostoru neovisno o prethodno provedenim postupcima legalizacije.

21.5.2020. 8:47:36

Obavijest za rad dječjeg vrtića

Prema Uputama za sprječavanje i suzbijanje epidemije COVID-19 vezano za rad predškolskih ustanova, koje je 20. svibnja objavio Hrvatski zavod za javno zdravstvo, omogućuje se uključivanje sve djece u vrtiće. Nastavno na nove upute, Dječji vrtić Radost Poreč u područnom vrtiću Vižinada primiti će svu djecu od 1. lipnja. Stoga, iz uprave vrtića mole sve roditelje koji imaju potrebu uključivanja djeteta u vrtić da do ponedjeljka, 25. svibnja, do 12 sati na e-mail tajnistvo@radost.t-com.hr  dostave sljedeće podatke: ime i prezime djeteta, naziv objekta u koje je dijete upisano i ime odgojiteljice. Obavijest možete preuzeti ovdje

13.5.2020. 5:57:19

Dovršava se izgradnja javne rasvjete na području općine

Dovršava se izgradnja javne rasvjete na području općine Sukladno Programu gradnje komunalne infrastrukture Općina Vižinada pristupila je radovima proširenja javne rasvjete i to u naseljima Krušari, Jadruhi, Filipi, Crklada, Bajkini, Vrbani, Baldaši, Bukori i Lašići, gdje će se ukupno postaviti 20 novih LED rasvjetnih tijela.

<<<  <  ... 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20  ...  >   >>> 

Općina prijatelj djece
Informativni godišnjak
Upoznaj proračun
Domaća web tržnica

Domaća web tržnica
Projekt otpad
Projekt otpad