Novosti
23.7.2018. 5:25:41

Delegacija Općine Vižinada u službenoj posjeti bavarskoj općini Bernbeuren

Delegacija Općine Vižinada u službenoj posjeti bavarskoj općini Bernbeuren U razdoblju od 13. do 15. srpnja 2018. godine predstavnici Općine Vižinada posjetili su bavarsku općinu Bernbeuren, čime je učinjen dodatan korak ka bratimljenju ovih dviju općina. Delegaciju su predvodili općinski načelnik Marko Ferenac, potpredsjednik Općinskog vijeća Maksimilian Ritossa, pročelnica Jedinstvenog upravnog odjela Gordana Bottezar te povjesničar umjetnosti i potpredsjednik Skupštine Istarske županije Marino Baldini.

19.7.2018. 4:32:24

Općini Vižinada odobreno 1,2 milijuna kuna za izgradnju dječjeg vrtića

Općini Vižinada odobreno 1,2 milijuna kuna za izgradnju dječjeg vrtića U utorak, 17. srpnja 2018. godine, u Zagrebu, općinski načelnik Marko Ferenac potpisao je ugovor o sufinanciranju izgradnje novog dječjeg vrtića Vižinada u visini od 1,2 milijuna kuna. Sredstva su odobrena iz Programa podrške poboljšanju materijalnih uvjeta u dječjim vrtićima kojeg provodi Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku. 

6.7.2018. 3:35:32

Obavijest vinogradarima

Obavijest vinogradarima Upućuju se vinogradari sa područja Istre da u narednih nekoliko dana provedu  drugo tretiranje usmjereno protiv američkog cvrčka ( Scaphoides titanus ), prenosnika fitoplazme poznate pod nazivom zlatna žutica vinove loze.  (Napomena: Vinogradari koji su već obavili drugo tretiranje to sada ne trebaju učiniti! )

3.7.2018. 5:50:42

U prvih šest mjeseci u Vižinadi ostvareno 6,2% više noćenja

U prvih šest mjeseci u Vižinadi ostvareno 6,2% više noćenja U razdoblju od 01.01. do 30.06.2018. godine na području Turističke zajednice Općine Vižinada ostvareno je ukupno 1.329 dolazaka koji su ostvarili ukupno 8.774 noćenja, od čega strani gosti čine udio od 94,1% u ukupnim noćenjima, a domaći gosti 5,9%. U usporedbi s rezultatima ostvarenim u istom razdoblju prethodne godine, ostvareno je 3,7% više dolazaka, odnosno 6,2% više noćenja. Prosječan broj dana boravka gostiju u destinaciji je 6,6 dana.

27.6.2018. 6:22:13

Turističkoj zajednici Općine Vižinada odobreno 68.000 kuna za projekte razvoja cikloturizma

Turističkoj zajednici Općine Vižinada odobreno 68.000 kuna za projekte razvoja cikloturizma Hrvatska turistička zajednica kroz programe potpora u 2018. godini podržat će ukupno 464 turistička projekta s ukupnim iznosom od 17.895.000 kuna. Odlučilo je tako Turističko vijeće HTZ-a na jučer održanoj 37. sjednici na kojoj su se dodjeljivala sredstva kroz četiri javna poziva: za potpore događanjima; za turističke zajednice na turistički nerazvijenim područjima; za projekte turističkih inicijativa i proizvoda na turistički nerazvijenim područjima te za programe destinacijskih menadžment kompanija.

27.6.2018. 5:10:13

U Vižinadi održan boćarski memorijalni turnir „Berto Vižintin“

U Vižinadi održan boćarski memorijalni turnir „Berto Vižintin“ U subotu 23. lipnja u Vižinadi je održan tradicionalni memorijalni turnir "Berto Vižintin" u organizaciji Boćarskog kluba Vižinada. Radi se o turniru koji je posvećen Bertu Vižintinu, jednom od osnivača i člana boćarskog kluba, a ove godine turnir se održava i povodom obilježavanja pedesete godišnjice kluba, kao i četrdesete godišnjice smrti Berta Vižintina. Na turniru su se okupile 24 ekipe iz različitih krajeva Istre, te su najbolji osvojili prigodne nagrade.

26.6.2018. 1:25:29

Obilježen Dan antifašističke borbe

Obilježen Dan antifašističke borbe Povodom Dana obilježavanja antifašističke borbe 22. lipnja, delegacija Općine Vižinada položila je vijenac na spomenik palim borcima Narodno-oslobodilačke borbe u Vižinadi. Nazočni su bili općinski načelnik Marko Ferenac, zamjenik načelnika Oliver Arman, predsjednica Općinskog vijeća Neda Šainčić Pilato, potpredsjednici Općinskog vijeća Maksimilian Ritossa i Alen Laković, vijećnice i vijećnici, predstavnici UAB-a i UDVDR-a, predstavnici sportskih klubova i drugi građani.

14.6.2018. 7:36:39

Prijem odličnih učenika kod općinskog načelnika

Prijem odličnih učenika kod općinskog načelnika Povodom obilježavanja kraja školske godine već tradicionalno općinski načelnik organizira prigodni prijem za odlične učenike viših razreda Osnovne škole Jože Šurana PŠ Vižinada. Tom prigodom općinski načelnik Marko Ferenac čestitao je učenicima na ostvarenim rezultatima i zahvalio im  što svojim radom i trudom doprinose razvoju cjelokupne zajednice. Osobito veseli veliki broj odličnih učenika, ali i rezultati koje škola postiže na raznim natjecanjima.

12.6.2018. 0:19:48

ČETVRT STOLJEĆA „VERŠI NA ŠTERNI“

ČETVRT STOLJEĆA „VERŠI NA ŠTERNI“ Daleke 1994. godine, kada se već nazirao završetak rata u Hrvatskoj, tada direktor Narodnog sveučilišta iz Poreča, književnik, pjesnik, novinar i prije svega zaljubljenik u našu besidu, našu čakavsku rieč, Drago Orlić, organizirao je prvo druženje čakavskih pjesnika Istre pod nazivom „Histrijada“. Na vižinadskoj baroknoj Battistelinoj šterni, okupilo se dvadesetak pjesnika, čiji su verši tiskani u prvoj zbirci pjesama „Verši na šterni“. Istaknula je ovo ravnateljica Gradske knjižnice Poreč, dr. Irides Zović koja je naglasila da je prvu zbirku „Verši“ uredio Drago Orlić, da je proslov napisao književnik Tomislav Milohanić, recenzije Miroslav Sinčić i dr. sc. Goran Filipi, da ju je svojim crtežima obogatio Bojan Šumonja, a fotografijom Renzo Kosinožić. Sve umjetnici od formata, što je za malenu Vižinadu predstavljalo do tada nezamisliv doseg. 

7.6.2018. 5:26:04

Revijalna izložba “Slatka zemljo, Istro mila” održana u Vižinadi

Revijalna izložba “Slatka zemljo, Istro mila” održana u Vižinadi U srijedu 6. lipnja 2018. godine Općina Vižinada bila je domaćin druge revijalne izložbe „Slatka zemljo, Istro mila“ u kojoj su sudjelovale dvije srednje škole iz Poreča i Rovinja.  Turističko-ugostiteljska škola Antuna Štifanića iz Poreča te Strukovna škola Eugena Kumičića iz Rovinja u svojim timovima pripremali su tradicionalne slastice PANDEŠPANJ s tradicionalnim receptom te iste slastice s inovativnim i kreativnim receptom. Revijalna izložba “Slatka zemljo, Istra mila” održala se prvi puta u tek obnovljenoj zgradi kuće Maraston u Vižinadi u kojoj su učenici u novouređenoj kuhinji pripremali tradicionalnu izvedbu pandešpanja.

<<<  <  ... 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20  ...  >   >>> 

Općina prijatelj djece
Informativni godišnjak
Upoznaj proračun
Domaća web tržnica

Domaća web tržnica
Projekt otpad
Projekt otpad