Novosti
7.3.2018. 2:06:38

REKONSTRUKCIJA TRGA U VIŽINADI

REKONSTRUKCIJA TRGA U VIŽINADI
Pozivamo Vas na javno predstavljanje projekta
REKONSTRUKCIJA TRGA U VIŽINADI
koje će se održati u 
srijedu 14. ožujka 2018. godine s početkom u 18 sati
u prostorijama Zajednice Talijana Vižinada (I. Kat).
Javno predstavljanje projekta vodit će predstavnici
Ureda ovlaštenog arhitekta MARKO DEKOVIĆ iz Poreča.
Svakako iskoristite mogućnost uputiti pitanja predstavnicima projektanta, dati svoje primjedbe i sugestije te bolje se upoznati s projektom rekonstrukcije trga u Vižinadi.

6.3.2018. 4:28:21

Javni poziv za iskaz interesa za građenje proizvodne ili poslovne građevine u Gospodarskoj zoni Vižinada

Općina Vižinada-Visinada poziva sve zainteresirane pravne i fizičke osobe da iskažu neobvezujući interes za građenje proizvodne ili poslovne građevine u Gospodarskoj zoni Vižinada te dostave pismo namjere o svojim potrebama. Prikupljeni podaci poslužit će kao smjernice za uređenje prostora u postupku izrade i donošenja Urbanističkog plana uređenja gospodarske zone Vižinada.

1.3.2018. 4:22:17

01.03.2018. Priopćenje u vezi mogućih vremenskih neprilika na području Istarske županije

Trenutno na području Istarske županije pada snijeg i u prognozi u poslijepodnevnim i noćnim satima stoji mogućnost kiše koja će se smrzavati na tlu. Upozoravamo građane na pojačani oprez. Vozače pozivamo da kada su na snazi zimski uvjeti ne koriste vozila s ljetnim gumama, odnosno obavezno koriste zimsku opremu koja je i zakonska obaveza. Vozači trebaju temeljito očistiti snijeg i led sa svojih vozila prije uključivanja u promet. Molimo građane da bez prijeke potrebe ne voze prometnicama. Također, upozoravamo građane na zaleđene površine zbog opasnosti od klizanja i mogućih ozljeda pri padu.

27.2.2018. 0:07:03

Vižinadska ulja predstavljena na Festivalu maslina u Zagrebu

Vižinadska ulja predstavljena na Festivalu maslina u Zagrebu

U Zagrebu, na Zagrebačkom velesajmu, od 23. do 25. veljače održao se 3. Festival maslina u Zagrebu. Ova manifestacija ima za cilj približiti maslinu i maslinovo ulje Zagrebu, omogućiti edukaciju građana o njihovoj kvaliteti te o nutricionističkoj i zdravstvenoj vrijednosti.

Posjetitelji su imali prilike slušati predavanja, sudjelovati na radionicama i degustacijama ulja i sireva, te kupiti najkvalitetnije proizvode iz Istre, Primorja i Damacije.

26.2.2018. 2:50:17

Priopćenje u vezi mogućih vremenskih neprilika na području Istarske županije

Obzirom da meteorološke prognoze na području Istarske županije predviđaju izrazito hladno i vjetrovito vrijeme uz mogućnost snježnih oborina Stožer civilne zaštite Istarske županije donosi slijedeće preporuke:
  • boravite što manje na otvorenom ili u zatvorenom prostoru bez grijanja,
  • prije izlaska na otvoreno slojevito obucite dovoljno toplu odjeću i obuću, i ne zaboravite zaštititi glavu i šake,
  • ne izlazite na led na zaleđenim vodenim površinama zbog opasnosti od klizanja i mogućih posljedica pri padu,
  • u prostorijama koje nisu grijane, prije nastupa jake zime ispustite vodu iz vodovodnih cijevi, spremnika ili grijača vode te sustava centralnog grijanja koji nisu u funkciji,
  • zaštitite vodomjere od hladnoće zbog mogućnosti pucanja.
Očekivani problemi su na održavanju prohodnosti prometnica i pravovremenom soljenju te čišćenju eventualnog snijega, stoga sve pravne osobe zaduž

20.2.2018. 23:21:28

Javni poziv za iskaz interesa za zakup poslovnog prostora

Sa svrhom ispitivanja zainteresiranosti poduzetnika, obrtnika, poljoprivrednih proizvođača i fizičkih osoba s poduzetničkim potencijalom, Općina Vižinada-Visinada upućuje javni poziv za dostavu pisma namjere za zakup poslovnog prostora

9.2.2018. 0:38:40

Potpisan ugovor o financiranju rekonstrukcije ceste Bajkini-Nardući-Vrbani

Potpisan ugovor o financiranju rekonstrukcije ceste Bajkini-Nardući-Vrbani Dana 8. veljače 2018. godine, u prostorijama Ministarstva mora, prometa i infrastrukture u Zagrebu, potpisan je Ugovor o financiranju rekonstrukcije nerazvrstane ceste Bajkini-Nardući-Vrbani-Klis vrijedan 1,5 milijuna kuna. Ugovor je ispred Općine Vižinada-Visinada potpisao Općinski načelnik Marko Ferenac, a ispred Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju ravnateljica Matilda Copić.
 

7.2.2018. 7:57:55

U 2. razred područne škole Vižinada uvedene pilates lopte za sjedenje

U 2. razred područne škole Vižinada uvedene pilates lopte za sjedenje Općina Vižinada uključena je u akciju „Gradovi i općine – prijatelji djece“, a aktivnosti su usmjerene djeci, njihovim pravima i razvoju. Sukladno tome Općinski načelnik Marko Ferenac podržao je inovativnu ideju učiteljice Ane Pahović  o uvođenju pilates lopti za sjedenje u 2. razredu PŠ Vižinada, te je nabavljeno 17 lopti.  
 

7.2.2018. 5:52:30

Istarska županija dodijelila prvih 11 certifikata za označavanje eco-friendly smještaja

Istarska županija dodijelila prvih 11 certifikata za označavanje eco-friendly smještaja U sklopu projekta certificiranja eko-smještaja Eco Domus, kojeg je prošle
godine pokrenuo Upravni odjel za turizam Istarske županije, u agroturizmu
Ograde u Katunu Lindarskom, održana je edukacija za iznajmljivače i lokalne
turističke zajednice, te je dodijeljeno 11 certifikata, odnosno tabela i
promotivnih materijala za označavanje eco-friendly smještaja. Nastavak je to
aktivnosti započetih s projektom Istra Bike & Bed s ciljem diversifikacije i
podizanja kvalitete privatnog smještaja u Istarskoj županiji u skladu s
načelima održivog razvoja turizma.

30.1.2018. 0:36:54

Poziv na 7. Sjednicu Općinskog vijeća

Na temelju članaka 30. i 31. Statuta Općine Vižinada-Visinada (Službene novine Općine Vižinada-Visinada, br. 04/09, 01/10, 02/13, 06/13 - pročišćeni tekst) i članka 12.  Poslovnika o radu Općinskog vijeća Općine Vižinada-Visinada (Službene novine Općine Vižinada-Visinada, br. 03/09, 02/13, 06/13-pročišćeni tekst), saziva se 7. sjednica Općinskog vijeća Općine Vižinada-Visinada koja će se održati 31. siječnja 2018. godine (srijeda)   u  17,00 sati u općinskoj vijećnici.

<<<  <  ... 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20  ...  >   >>> 

Događanja
Informativni godišnjak
Upoznaj proračun
Domaća web tržnica

Domaća web tržnica