Općina prijatelj djece - Novosti
17.12.2021. 16:02:39

Prijem za novorođene u 2021. godini

Prijem za novorođene u 2021. godini Poznati smo kao "Općina prijatelj djece", i zato je mnogo naših aktivnosti usmjereno upravo prema najmlađima i njihovim roditeljima. Zato smo danas, već tradicionalno, na prekrasan sunčani dan pokraj Battisteline šterne upriličili prijem za novorođenu djecu i njihove mame i tate.

12.10.2021. 13:44:40

DJEČJI TJEDAN U VIŽINADI 2. – 10. 10. 2021.

DJEČJI TJEDAN U VIŽINADI 2. – 10. 10. 2021. U tjednu koji je iza nas Vižinada je obilježila Dječji tjedan vođena motom „Ljubav djeci prije svega“. Ove je godine posebna pažnja posvećena voću i povrću jer je 2021. proglašena Međunarodnom godinom voća i povrća. U obilježavanju su se priključili Općina Vižinada, , Osnovna škola Jože Šurana Višnjan – PŠ Vižinada, Dječji vrtić Radost Poreč – PV Vižinada, Zajednica Talijana Vižinada i  Kickboxing klub ZEUS Vižinada.

2.9.2021. 8:09:59

Polaznici vrtića u Vižinadi sada će se igrati u uređenom okolišu punom zelenila

Nakon što je prošle jeseni svečano otvoren novi vrtić u Vižinadi vrijedan više od 11 milijuna kuna, koji naša djeca pohađaju već godinu dana, od sada će im boravak u vrtiću biti ispunjen s još više sadržaja za igru i edukaciju na otvorenom. Posljednjih nekoliko tjedana trajali su radovi na hortikulturnom uređenju okoliša vrtića, postavljanju sustava navodnjavanja te montaže odgovarajućih sjenila.

22.3.2021. 1:31:16

U PETRINJI ZAPOČELA KAMPANJA NEKA RANE POSTANU SAMO OŽILJCI

Petrinja, 17.03.2021. Kreativnom radionicom u izvedbi fotografa i ambasadora projekta Damira Hoyke te djece iz Osnovne škole Mate Lovraka iz Petrinje, u ponedjeljak, 15.3.2021. započela je donacijska kampanja „Neka rane postanu samo ožiljci“ – psihosocijalna podrška djeci i roditeljima Banovine. Jedno je stablo u petrinjskom parku obojeno eko žutom bojom, koja simbolizira nadu i optimizam, toliko potrebnu ovom području i njegovim stanovnicima.

9.3.2021. 23:24:31

U dvorištu dječjeg vrtića Vižinada djeca posadila voćke

U sklopu akcije "Zasadi drvo, ne budi panj" danas su u dvorištu dječjeg vrtića Vižinada posađene dvije trešnje i dvije jabuke. Voćke su posadila djeca iz starije vrtićke grupe uz stručnu pomoć komunalnog odjela Općine Vižinada i mentorstvo odgajateljica Jasne Beaković i Ksenije Deković. Prethodno su djeca napravila i vlastiti humus kako bi voćke brže i kvalitetnije rasle. Sadnji su se pridružili načelnik Općine Vižinada Marko Ferenac i predsjednica Općinskog vijeća Neda Šainčić Pilato koji podržavaju ovakve aktivnosti kojima se doprinosi očuvanju okoliša.

19.1.2021. 2:28:00

“Djeca Vižinade za djecu Banovine” – Paketići dobrote predani školi u Glini i DND-u Lekenik

Paketići dobrote prikupljeni u humanitarnoj akciji “Djeca Vižinade za djecu Banovine” uspješno su dostavljeni u potresom pogođena područja i to u Glinu i Lekenik, od čega je 82 paketa predano Osnovnoj školi Glina, a 120 paketa Društvu naša djeca Lekenik koji će potom pakete donirati potrebitoj djeci.

10.12.2020. 23:18:15

Domaće od malih nogu

„DOMAĆE OD MALIH NOGU“ je lokalni projekt globalnog značenja. Važnost pravilne prehrane temeljene na sezonskim namirnicama  lokalnog uzgoja igra neizmjerno važnu ulogu u očuvanju zdravlja. Projekt provode Lokalne akcijske grupe Istarske županije - LAG Središnja Istra, LAG Istočna Istra, LAG Južna Istra i LAG Sjeverna Istra. Projektom se koncept zdrave prehrane, temeljene na svježim, sezonskim poljoprivrednim proizvodima lokalnog uzgoja nastoji uvesti i u institucionalni okvir – suradnjom s osnovnim školama i vrtićima Istarske županije, te  lokalnim OPG-ima.

20.11.2020. 6:38:45

U VIŽINADI OBILJEŽEN MEĐUNARODNI DAN DJETETA I DJEČJIH PRAVA

20. studenoga obilježava se Međunarodni dan djeteta i dječjih prava. Tog su datuma, 1989.godine, Ujedinjeni narodi usvojili Konvenciju o pravima djeteta. Dječja prava su važna jer štite djecu i potiču poštovanje među djecom i odraslima.

15.9.2020. 2:07:07

Općina Vižinada sufinancira troškove prijevoza za srednjoškolce

Općina Vižinada sufinancira troškove prijevoza za srednjoškolce Općina Vižinada i ove godine sufinancira troškove prijevoza za učenike srednjih škola i to u visini od 25% iznosa dijela cijene mjesečne učeničke karte koju podmiruje učenik, za odgovarajuću relaciju na kojoj učenik koristi uslugu javnog prijevoza za vrijeme trajanja nastave i stručne prakse.

15.9.2020. 1:56:14

Kickboxing klub Zeus počinje s treninzima na novoj lokaciji

Kickboxing klub Zeus iz Vižinade u novu trening sezonu ulazi s brojnim novitetima. Treninzi započinju 14. rujna i to na novoj lokaciji – u Domu kulture Vižinada.
Kako bi mogli svojim članovima pružiti kvalitetnije treninge, a i kako bi se uskladili sa svim epidemiološkim mjerama povećali su broj grupa.

<<<  <  1 2  >   >>> 

Općina prijatelj djece
Informativni godišnjak
Upoznaj proračun
Domaća web tržnica

Domaća web tržnica
Projekt otpad
Projekt otpad