Novosti
16.6.2015. 0:22:16

22. Verši na šterni

22. Verši na šterni Čakavski pjesnici Istre ove su subote u Vižinadi, na Battistelinoj šterni po dvadeset i drugi put sudjelovali na manifestaciji "Verši na šterni". Manifestaciju organizira Gradska knjižnica Poreč u suradnji s Istarskom županijom, županijskim Upravnim odjelom Ministarstva za kulturu RH i Općinom Vižinada. Predstavljena je tiskana zbirka pjesama "Verši na šterni" koja obuhvaća 46 pjesama od isto toliko autora. Ove je godine na natječaj pristiglo ukupno 108 autora, a ovogodišnji je izbornik bila prof. emeritus Katica Ivanišević.

15.6.2015. 23:45:18

Vižinada dobiva energetski učinkovit eko-vrtić

Vižinada dobiva energetski učinkovit eko-vrtić Općinski vijećnici dali su suglasnost za pokretanje postupka izrade glavnog projekta za izgradnju dječjeg vrtića u Vižinadi. Nakon što su pogledali i prokomentirali idejno rješenje koje su im predstavili Dušan Rat i Branko Hojnik inženjeri "Ratio gradnje" donijeli su odluku da se u projekcijama proračuna za 2016. i 2017. godinu planira sedam milijuna kuna za realizaciju ovog projekta.

8.6.2015. 1:47:00

Za projekt rekonstrukcije zgrade Maraston odobreno 486.000,00 kuna

Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije donijelo je Odluku o odabiru projekata za sufinanciranje u 2015. godini prema Programu održivog razvoja lokalne zajednice. Program se i u ovoj godini nastavlja provoditi na područjima I., II. I III. skupine po indeksu razvijenosti odnosno one koje zaostaju u razvoju za prosjekom Republike Hrvatske. Ove će se godine financirati 112 projekata u iznosu od preko 38 milijuna kuna.

1.6.2015. 0:31:48

Potpisan ugovor o provedbi modernizacije javne rasvjete

Potpisan ugovor o provedbi modernizacije javne rasvjete Dana 28.05.2015. u prostorijama Općine Vižinada potpisan je ugovor o pružanju energetske usluge u uštedi električne energije u javnoj rasvjeti na području Općine Vižinada. Radi se o projektu modernizacije javne rasvjete kojim će se sva postojeća rasvjetna tijela na području Općine supstituirati ekološki učinkovitom LED tehnologijom. Projekt je vrijedan 1.188.004,50  kuna, a Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost sufinancira 40% vrijednosti investicije. Ostatak sredstava Općina će pribaviti iz ostvarenih ušteda u električnoj energiji, kroz period od 80 mjeseci, čime ova investicija za Općinu ne predstavlja dodatni trošak.

26.5.2015. 14:18:18

Župan Flego na radnom sastanku s predstavnicima Općine Vižinada

Župan Flego na radnom sastanku s predstavnicima Općine Vižinada Istarski župan Valter Flego danas je održao radni sastanak s predstavnicima Općine Vižinada, na čelu s načelnikom Markom Ferencom koji ga je upoznao s tekućim projektima i investicijama. Prema njegovim riječima, Općina je napore usmjerila na privlačenje financijskih sredstava iz različitih fondova kako bi realizirala svoje prioritetne projekte. Jedan od njih je izgradnja kanalizacijskog sustava za koji su bespovratna sredstava dobivena iz europskog programa IPARD te se u projekt uključio i IVS – Istarski vodozaštitni sustav. Župan Flego je ujedno obišao gradilište kanalizacijskog sustava pohvalivši Općinu Vižinadu na ulaganjima u infrastrukturu.

25.5.2015. 3:53:46

Izbor za članove vijeća nacionalnih manjina u jedinicama lokalne i područne (regionalne) samouprave

Na području Općine VIŠNJAN - VISIGNANO određuje se sljedeće biračko mjesto:
1.) VIŠNJAN-VISIGNANO-biračko mjesto br.27 u: STARA OPĆINSKA VIJEĆNICA, ISTARSKA 5/1, VIŠNJAN koje obuhvaća birače albanske, bošnjačke, crnogorske, češke, mađarske, makedonske, romske, slovenske, srpske i talijanske nacionalne manjine s prebivalištem u gradu/općini: KAŠTELIR-LABINCI - CASTELLIERE-S. DOMENICA, VIŠNJAN - VISIGNANO, VIŽINADA - VISINADA

9.5.2015. 10:30:05

Odluka o raspisivanju izbora

Vlada Republike Hrvatske je dana 23. travnja 2015. godine donijela Odluku i raspisivanju izbora za članove vijeća nacionalnih manjina u jedinicama lokalne i područne (regionalne) samouprave i Pdluku o raspisivanju izbora za predstavnike nacionalnih manjina u jedinicama lokalne i područna (regionalne) samouprave. Orginalni dokument možete preuzeti ovdje.

6.5.2015. 0:01:21

Sufinanciranje energetske obnove obiteljskih kuća

Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost objavio je Javni poziv fizičkim osobama za sufinanciranje energetske obnove postojećih obiteljskih kuća na području Republike Hrvatske. Građanima s područja  Općine Vižinada Fond će nadoknaditi troškove propisanih naknada energetskim certifikatorima u 100% iznosu, te troškove nabave i ugradnje materijala i opreme u iznosu od 40% investicije, a maksimalno do 84.000,00 kuna.

2.5.2015. 17:07:03

Prvi maj proslavljen unatoč kiši

Prvi maj proslavljen unatoč kiši Proslava 1. svibnja u Vižinadi ove je godine obilježena skromnije nego što je planirano. Sve je započelo tradicionalnom budnicom Limene glazbe Zajednice Talijana Vižinada koja se održala gotovo po svim naseljima na području općine.

<<<  <  ... 51 52 53 54 55 56 57 58 59  >   >>> 

Općina prijatelj djece
Informativni godišnjak
Upoznaj proračun
Domaća web tržnica

Domaća web tržnica
Projekt otpad
Projekt otpad